Ekebyholms Gymnasium

Ekebyholms Gymnasium erbjuder Naturvetenskapligt- och Samhällsvetenskapligt program.

NATURVETENSKAPS- PROGRAMMET

Att få en stabil grund inom naturvetenskap och matematik i en trygg och öppen skolmiljö är mer än bara behörighet för fortsatta studier.

SAMHÄLLSVETENSKAPS-PROGRAMMET

Studera hur människan och samhället påverkar och fungerar i samspel med varandra både lokalt och globalt.

Gymnasieboende

För dig som inte bor i skolans närhet, finns möjligheter till boende  i naturskön slottsmiljö på skolans campus något stenkast från Ekebyholms skolbyggnad.

Ny profil på Natur- och Samhällsprogrammen

 

Nytt för i år är vår profil som är valbara kurser inom båda programmen.

PROFIL INTERNATIONELL HUMANITÄR UTVECKLING

  • Ledarskap och organisation (100p)
  • Religionspecialisering (100p)
  • Humanistisk och samhällsvetenskap specialisering (100p)

Profilen är tänkt att väcka elevens intresse, i nutid såväl som i framtida yrkesval, att rikta blicken mot ledarskap, omsorg, medkänsla och engagemang för andra människor, både nationellt och internationellt.

ANDRA INDIVIDUELLA VAL

 

  • Körsång 1 (100p)
  • Ledarskap och Organisation (100p)
  • Idrott & Hälsa 2 (100p)
  • Programmering 1 (100p)

Små undervisningsgrupper

Klasserna på Ekebyholms Gymnasium är små, vilket bidrar till en lugn studiemiljö och gör att lärarna kan ge mer tid och hjälp till varje enskild elev. De små klasserna bidrar även till en sammanhållen god gemenskap, inte bara inom den egna klassen eller programmet, utan med hela skolfamiljen.

Undervisning på engelska

Ett antal obligatoriska kurser i NA och SA programmen att undervisas på engelska vilket hjälper våra elever förbereda sig för framtida internationella studier och yrkesval, såväl som att förbereda sig för det allt mer globala landskapet i världen.

Gymnasieboende

För dig som inte bor i skolans närhet, finns möjligheter till boende i naturskön slottsmiljö på skolans campus endast några stenkast från Ekebyholms skolbyggnad. Se mer information under Gymnasieboende.

Välbefinnande och gemenskap

Vi lägger stor vikt vid samverkan mellan teoretiska och praktiska kunskaper. För oss är även fysiska och sociala aspekter som god hälsa och ett positivt samarbetsklimat av stor vikt för att du ska få en positiv utveckling på vår skola. Idrott och hälsa i olika former är ett naturligt inslag i livet på Ekebyholms Gymnasium även på fritiden.

I matsalen serveras enbart vegetarisk kost och på skolan råder naturligtvis förbud mot all slags tobak, alkohol och droger. Vi tror att en hälsosam livsstil gynnar inlärningsförmågan och leder till bättre prestationer. Vi värnar om att våra elever ska få ett sunt helhetsperspektiv på både psykisk och fysisk hälsa.

Ekebyholmsskolan inleder veckorna med en kort gemensam morgonsamling i skolans aula där tankar för dagen belyser skolans demokratiska uppdrag och gemensamma värdegrund i form av exempelvis etik och moral, relationsbeteenden, aktuella händelser och människans frihet under ansvar.

Fritidsaktiviteter

Efter skoltid finns det ett brett utbud av aktiviteter att ta del av. För den musikintresserade finns flera olika körer som övar regelbundet och deltar i konserter och framträdanden runt om i Sverige med jämna mellanrum. Det finns även möjlighet att spela ditt instrument individuellt eller med andra i ensemble.

På kvällar, helger och eftermiddagar utnyttjas idrottshallen flitigt av skolans bollklubb. Volleyboll, basket, fotboll, badminton och innebandy är några exempel på aktiviteter som arrangeras.

Vintertid finns sjöisen på sjön Syningen som har strand till Ekebyholmsskolan och inbjuder till skridsko aktiviteter och skidåkning. Årligen hålls även olika idrottsturneringar både mellan skolans klasser och med lag från närområdet.

Naturskönt läge

Skolan är belägen strax utanför Rimbo i natursköna Roslagen. Ekebyholms slott som idag fungerar som skolans lunchrestaurang och gymnasieboende ligger vid sjön Syningen. Undervisningen sker i skolbyggnaden, i idrottshallen och i det nygamla moderna biblioteket med ursprung från senare delen av 1700-talet. I anslutning till skolan finns även en gård med skogsbruk, jordbruk och djurhållning.

Kontakt med andra länder

För att främja internationalisering och goda språkkunskaper arrangerar vi språkresor för gymnasieeleverna till Frankrike, Tyskland, England och Spanien. Under dessa resor får eleverna både träna upp sina språkkunskaper och lära känna kulturen i landet vars språk de studerar.

Ekebyholmsskolan har även systerskolor i Norge, Danmark och Finland och som elev på vårt gymnasium har du möjlighet att spendera drygt en vecka på någon av dessa skolor som utbyteselev. Detta är en unik möjlighet att träffa nya vänner, prova på ett annat skolsystem och knyta internationella kontakter.

En av årets höjdpunkter är SDA-cupen i volleyboll som de fyra nordiska systerskolorna turas om att arrangera. Detta innebär att volleybollaget får resa till en intensiv helg av matcher, sociala aktiviteter och gemenskap.

I samarbete mellan de fyra systerskolorna arrangeras även Nordisk Körfestival som roterar mellan länderna. Under dessa helger träffas de olika körerna för att hålla flera gemensamma konserter. Att lyssna till den stora kör på ca 120 personer som då bildas är en mäktig upplevelse. För att inte tala om att själv vara med och sjunga i den.

Omsorg om andra

Årligen deltar skolans elever i Operation Dagsverke som innebär att eleverna under en dag utför någon form av praktiskt arbete där intäkterna går till barn och unga någonstans i världen som behöver humanitärt stöd för att leva och utvecklas.

Biståndsorganisationen ADRA (Adventist Development and Relief Agency) förmedlar de insamlade pengarna till de människor som är i behov av detta stöd. Syftet är att göra eleverna mer medvetna och få perspektiv på sin omvärld. Skolan vill uppmuntra eleverna att känna glädje i att hjälpa andra, att se hur de själva kan vara delaktiga att visa solidaritet och omsorg för en medmänniska i nöd.

Kom gärna på några prova-på-dagar!

Hör av dig så berättar vi mer!
Ekebyholms Gymnasium
Info@ekebyholm.se
Tel: 0175-754500

Kom gärna på några prova-på-dagar!

Hör av dig så berättar vi mer!
Ekebyholms Gymnasium
Info@ekebyholm.se
Tel: 0175-754500

Anmäl dig till Ekebyholms Gymnasium