Naturvetenskap

Naturvetenskapsprogrammet på Ekebyholm ger dig bästa möjliga förberedelse för vidare studier. Programmets två inriktningar som vi erbjuder ger dig full behörighet till högskolor och universitet i hela landet.

Vår skola satsar på kunskap, trygghet, samarbete och en medvetenhet om hälsa för att göra dig väl förberedd för universitetsstudier och för livet i sin helhet.

Naturvetenskap

Är du intresserad av vetenskap och matematik? Vill du vara med och bygga framtidens lösningar inom kemi, fysik eller biologi? I så fall är det naturvetenskapliga programmet perfekt för dig.

Ekebyholmsskolans läge i Roslagen erbjuder unika möjligheter inom naturvetenskap. Med tillgång till skog, sjö och ängar i anslutning till skolan blir fältstudier och observationer ute i naturen en självklar och lärorik del av undervisningen. På så vis integreras de teoretiska kunskaperna med praktisk tillämpning, vilket ligger i linje med skolans målsättning.

På Ekebyholmsskolan erbjuder vi två olika inriktningar på det naturvetenskapliga programmet.

Inriktningen Naturvetenskap innehåller fördjupade kurser inom de naturvetenskapliga ämnena biologi, fysik, kemi och matematik. Du får utföra laborationer, analysera information och lära dig dra vetenskapliga slutsatser.

Inriktningen Naturvetenskap och Samhälle ger dig utökade kunskaper i både samhällskunskap och geografi och naturvetenskapens roll i samhället.

Som individuella profilvalskurser erbjuder skolan bland annat Ledarskap, IdH Volleyboll, Internationell Ekonomi, Programmering, Körsång samt Växtbaserad matlagning.

Exempel på yrken programmet kan leda till:

Biolog

Ingenjör

Dietist

Flygmekaniker

Läkare

Veterinär

Lärare

Sjuksköterska

Sjukgymnast

Kom gärna på några prova-på-dagar!

Hör av dig så berättar vi mer!
Ekebyholms Gymnasium
Info@ekebyholm.se
Tel: 0175-754500

Kom gärna på några prova-på-dagar!

Hör av dig så berättar vi mer!
Ekebyholms Gymnasium
Info@ekebyholm.se
Tel: 0175-754500

Anmäl dig till Ekebyholms Gymnasium